Dnešný dátum: 19 04 2024
Žalúdok padnutý

-    potiahnutý -hákovitý - med a maslo jesť a na noc prikladať mastný papier od masla.
-    4 noci po sebe vždy na noc priložiť si na žalúdok obklad z kysnutého cesta z ražnej múky, do kto¬rého sme tesne pred priložením pridali 1 pol. lyžicu rozomletých plodov borievky a 1 pol. lyžicu masti. Natrieť cesto na papier alebo látku na hrúbku prsta. Na celú noc. Na ďalší deň zarobíme nové cesto, ale nie už s kvasnicami, ale z kvásku z predošlého dňa. Ak nás pri tom trápi aj záha, treba vždy ráno po zložení obkladu vypiť aj 1 šálku dosť teplej vody. Tiež 4 dni. Vyrážka, ktorá sa môže objaviť, nie je na závadu. Čo bolo dnu, vyšlo navrch. Môže spôsobiť aj vracanie, ale to je čistenie. Toxíny vychádzajú von. Vyskúšané, výborné!
-    jedávať sadlo, údené bravčové, kým sa nepolepší.
-    známka padnutého žalúdku: pálenie záhy, nadúvanie, bolesti hlavy nad očami, striedavé hnačky so zápchou, niekedy nie je hnačka, ale chorý má stolicu vždy po každom najedení. Tieto príznaky sa nemusia nachádzať u každého, ale iba niektorý z nich. Tiež potiahnutý jazyk, zápach z úst, bolesť rúk od zápästia po lakte.


Pri padnutom žalúdku organizmus trpí stálym nedostatkom sodíka. Dôsledkom sú žalúdočné vredy (najmä u nervóznych), chudokrvnosť, odvápnenie kostí, znížený krvný tlak (merať bez hodiniek na ruke a kovových šperkov a doplnkov na tele!!) takmer všetky druhy alergií a kožných ochorení včítane psoriázy, straty pigmentu, celiakie - pre nedostatok vitamínov A + E. Ale aj iné choroby z nedostatku vitamínov, minerálov i stopových prvkov sú zapríčinené nedostatkom sodíka. Tieto prv¬ky sa začínajú vstrebávať po 5-6 týždňoch od správneho umiestnenia žalúdka.
Príčiny prepadnutia žalúdka: dvíhanie a nosenie ťažkých bremien (aj pri športových výkonoch), pády, skoky a otrasy pri dlhšom behu.
Prevencia: Pred výkonom si treba stiahnuť brucho hneď pod pásom, aby nemohlo dôjsť k prepadu žalúdka.



Copyright © 2010, Fibra print s.r.o.. Všetky práva vyhradené. | webdesign & code : Fibra print  | 

Správca stránky nezodpovedá za škody spôsobené požitím alebo zle pochopeným textom, zverejneným na tejto stránke.
Všetky informácie na stránke majú len informatívny chrakter.